Malmö Religionens Kärna…

Mitt liv har varit i många olika faser, just nu är jag i den som pensionärer brukar vara i, ”rädd för döden”. Men saken är den att jag oroar mig inte för min egen död utan dem jag bryr mig om, familj, mamma, och bröder. Det går nog inte en dag utan att jag tänker på det, oron tar över mitt psyke. Det har även gått så långt att jag bett till ”gud” att jag dör före mina nära och kära, saken är den att jag inte ens är troende. Det finns ju en chans att gud existerar och det går inte att motbevisa, precis som att det inte går att bevisa skapelseteorin.

Men förut var jag inte likadan, då var jag ett glatt barn som inte hade en tanke på något annat än mig själv. Gick ut och spelade fotboll med vänner, gick till skolan lärde mig saker och dagen gick runt. Jag tror det är kyrkan som man växte upp med genom skolan som fick mig att uppmärksamma döden och rädslan av den. Lukten i kyrkan kändes sunkig och smaken i munnen var som om man hade slickat på ett lik. Allt inom religion har gjort mig besviken, alla troende säger att det som händer i ditt liv är ett test utav gud. Enligt mig så är dessa test idiotiska, för vilken gud vill att människan ska känna något ont, t.ex. tidig bortgång av någon nära, eller sjukdom som cancer, Ebola eller smittkoppor, hemska sjukdomar som är obotliga i största del.

Nu när jag är äldre så präglar religion samhället på samma sätt som det var förr i tiden, religion är ett vanligt levnadsätt i Sverige idag, framförallt i Malmö. När jag är ute och ”festar” kan jag ta en taxi hem, då kan man få en blick av chauffören och frågan, ”varit ute och festat och druckit?”. Såklart har jag det, eftersom jag har svårt att hålla ögonen öppna. Då får jag höra orden som gör ont för en som inte är troende att höra, ”men att dricka är Haram…”. Nej, det är det inte… absolut inte för mig. Jag gillar det och att skylla på ett rus-behov är skitsnack, man kan få rus från adrenalin också men det är inte Haram. Jag vill inte säga att det endast är inom islam som berusning är förbjudet. Men jag använder ”Haram” som ett exempel för att det är lättast att förstå. Kristna och även inom många andra religioner är det otillåtet att dricka. Det som gör mest ont i min kropp är nog att religionen har tagit över vårt Malmö och skapat restriktioner för oss människor som JAG TROR gör att det blir svårare att utvecklas till en högre och bättre människa. Detta kommer från en person som växt upp av morföräldrar och farföräldrar som är hårt troende inom både kristendom och islam.