Born in the east, raised in the west

Hej , jag är en kille som var född i Sydostasien. I ett land där mångkultur har redan funnits flera hundra år sedan. Jag kom till Sverige när jag var ca 8-9 år gammal. Än idag är jag väldigt tacksam för att jag har kommit till ett land som är fredligt,har öppna armar för många människor osv…

För varje år som jag växer upp i Malmö så börjar jag förstår allt mer problem som det finns i Malmö. Kriminalitet som både ökar och minskar , Politiker som argumenterar om Invandringspolitiken och om dom unga eller Sveriges nästa generation som begår brott pga dom har svårt att assimilera sig själva i samhället. Men stämmer det verkligen?

När jag var 12-13 år gammal fick man höra oerhört mycket om upplopp i Rosengård. Dom flesta blev chockade för att ingen hade ens kunnat tänka sig något sånt skulle just kunna hända här i Malmö. Efter upplopp i Rosengård har Rosengård fått oerhört dåligt rykte. Till och med en gång när jag åkte till Göteborg så skulle jag käka på en asiatiskt restaurang. Jag pratade med själva ägaren som också kom från samma land som mig. Jag berättade bland annat att jag bor i Malmö och själva ägaren blev väldigt chockad. Fråga mycket massvis med frågor om t.ex ” Hur kan du bo i Malmö? Det händer så otroligt mycket där än här i Göteborg!” Jag sa själv att jag inte tyckte att Malmö är en farlig stad som hur Media skrev. Efter att jag har käkat klart och stuckit ifrån började jag tänka ” Är Malmö verkligen så illa som alla tror?…”

Visst Malmö har en hel del med kriminalitet när man tänker om själva staden Malmö. Men på min syn så är Malmö fortfarande som en bra stad som också är ett slags”Forum/Centrum” för all slags kulturer som finns i Malmö , trots vad själva Media nu skriver i tidningarna. Och bara för att Media skriver väldigt mycket t.ex om Skottlossning,Rån,Misshandel,Gäng medlemmar och andra brott som involverar med Malmö så betyder det inte att Malmö är en hemsk stad som drabbas oerhört mycket med kriminalitet.

Men hur ska vi lösa detta? Det räcker inte med att Sveriges regering har bestämt att skicka mer polis patruller,satsa för mer säkerhet och sedan ska gripa dom som är misstänkta för ett eller flera brott. Det är väl också att ta kontakt med dom unga eller som jag sa ”Sveriges nästa generation” så att man kan förstår mer. Annars uppstår det ingenting annat än mer konflikter som byggs upp av missförståelser och hat mot poliser som måste göra sitt jobb som dom har fått order att göra.

Allting som man gör består av konsekvenser. Och dåliga saker kan man heller inte undvika som måste tyvärr nån gång i livet hända hos oss alla.

Malmö4Life