”The most wasted of all days is one without laughter.”

Ett livs dröm för mig är att bli skådespelare så när jag var 15 år kände jag för att börja på teater för att testa på och se om det verkligen var någonting för mig.

Första dagen jag var där kom det små blanketter om att testa på en stå-upp komedi kurs och att man hade chans att få uppträda som uppvärmning inför Özz Nüjen (kurden med det sliskiga skägget); jag är en person som gärna tar chansen när man väl får den så tänkte ”varför inte?”.

Jag gick till kursen och fick ihop en akt som folket på kursen tyckte om och fick efter ett par dagar uppträda på Slagthuset under Malmö Komedi Festivalen där komiker från hela Sverige dök upp. Det fanns över 2000 människor, och 1500 som kollade på min debut som komiker.

Under dagen var jag smått nervös men när dem började släppa in folket kände jag hur nervösiteten började smyga upp ryggraden. Innan jag gick på scen hade adrenalinet byggt upp sig så mycket att mina händer smått hade börjat skaka jag kände hur mina andetag blev tyngre och tyngre när Özz plötsligt överaskade mig med en kram och pep-talka att allting skulle bli bra och att jag inte hade någonting att förlora om det gick dåligt, jag var ju bara en människa.

Lena Frisk (svensk känd stå-upp komiker) presenterade mig och jag klev på scen, lamporna bländade mig så att publiken längre bak såg ut som skuggor, jag började prata och folk skrattade, jag fortsatte och dem skrattade ännu mer. Det gick bra!

När jag klev av scen såg jag folk ställde sig upp och applåderade, jag gick ut i hallen och hörde att folk fortsatte att applådera; hade aldrig känt mig så lycklig i mitt liv…

Medan jag sprang och hoppade längs ner den tomma hallen fick jag tårar i ögonen, jag hade hittat något jag älskade. Att få folk att skratta. Jag kände lyckligheten inom mig, blev hög på livet.
Jag kunde inte sluta le den dagen, flera människor kom fram till mig och sa att jag var en av dem bättre den dagen och att dem verkligen gillade mina skämt! Och det fanns folk där som hade hållit på med stand-up i flera år; jag hade bara hållit på i ett par dagar då!

Jag kan enkelt säga att det var bästa dagen i mitt liv.