Stolt Malmöit, ja det är jag!

Att vara och att inte vara? Det här är en fråga som cirkulerar kring ungdomarna i Sverige. När skriver Sverige menar jag från nord till syd och från öst till väst.

För 17 år sedan föddes jag i en mindre stad, Kristianstad. Redan vid 2 års åldern flyttade min familj till den staden där jag befinner mig just nu, nämligen Malmö. Att bära på två identiteter är inte lätt. Det är en ära för mig att höja både den palestinska och svenska flaggan rakt upp i luften.

Malmö är en stad som har utvecklats enormt under de senaste tio åren. Varken Hyllie eller västra hamnen har funnits under min barndom. De flesta dagarna under barndomen tillbringade jag att leka ute på gården med mina kompisar som bodde i samma kvarter. När det var dags för mig att komma hem öppnade mamman fönstret och hojtade till att komma hem. Att springa runt i gården, likt en oskyldig ängel som inte har något ansvar eller problem bakom sig. Ju äldre man blir desto mer ansvar får man och axlarna lastas på tyngd.

Malmö har blivit en del av min vardag. De flesta händelsen och fördomar som sägs kring staden påverkar mig enormt. Jag försöker att de folk den rätta bilden av Malmö. Malmö den rättvisa staden som omfamnar alla människor oavsett vilken etnicitet man tillhör. En stolt Malmöit, ja det är jag!