Skolgrupper

När jag skriver ”Skolgrupp” så tänker alla oftast Klass A,B,C och kanska Tjej eller Kill gruppen. Det ät inte det jag kommer prata om, det är hur grupper på min skola såg ut, t.ex det fanns de ”coola”, de ”smarta”, ”störda”, de ”roliga” och de ”normala”.

Själv så hamnade jag i den roliga gruppen, allt började med att alla mina vänner flyttade sig till en annan skola, jag ville ju såklart också byta till samma men sa inget. 1 år senare så sa min mamma att jag skulle byta skola men jag visste såklart inte, sedan sa hon att jag ska gå på samma skola som mina gamla vänner går på, jag blev skitglad och tackade min mamma så mycket.

Jag kom dit och kollade på hur skolan såg ut och min mamma sa till mig att jag skulle börja i femman. När skolan började så såg jag mina vänner komma fram till porten, och såklart blev jag skit glad och hälsade på de, kan inte fatta att de har varit borta 1 år och har ändrats så mycket, dä är mer glädjefulla.

Det kom mer och mer klasskamrater men min kompis hälsade bara på 4 och då tyckte jag att det såg konstigt ut.., varför hälsade han inte på de 16 andra?.

På rasten så samlades gruppen och andra sidan skolan så fanns det 2 olika flock och man såg de samla sig vid olika bänkar. Det va då jag insåg att det fanns olika grupper. Nästa år så kom det en annan person från min gamla skola, de sa att han skulle börja i vår klass. Dagarna har gått och han nya killen ser vilse ut, det va då vi välkommnade honom till vår grupp och pratade med honom. Det dröjde inte länge tills han flyttade till en ”coola” gruppen och skapade en ny grupp kallades ”Rök” gruppen där några från den ”coola” gruppen och några från den ”normala” gruppen flyttades till ”rök” gruppen.

Åren har gått och nu går jag i åttan och har bestämt mig för att lämna den ”roliga” gruppen som va ett riktigt stort fucking misstag och gick med ”rök” gruppen för att jag hade bra kontakt med killen från min förra skola, vi kan kalla honom för ”Oskar” (inte hans riktiga namn). Jag och Oskar satt och pratade om rejält dumma saker men vi hade fortfarande roligt, jag va i ”rök” gruppen tills slutet av nian där jag ville tillbaka till den ”roliga” gruppen men hade inte samma känsla som innan, att man kände sig säker.

Nu är det att välja vilket gymnasieprogramm jag vill börja på, alla förutom 1 började på högskole program men jag hade inte tillräckligt högt betyg för högskolan. Jag sökte in på Barn & Fritid programmet för att bli en fritidsledare, och alla de andra sökte in på natur programmet.

Nu går jag i andra ring och det finns en från den ”roliga” gruppen som jag har fortfarande kontakt med och det e han som flyttade från den gamla skolan, och Oskar? ja vi är ute nästan varje dag. Ja jag har bara 5 vänner som jag trivs bäst med och bästa känslan dyker upp när man träffar de.

Det jag vill säga är att försök inte att bli som de andra och bli ”cool”, det ända du behöver göra så folk kommer gilla dig är att vara dig själv, då kommer de rätta vännerna in i dit liv.

Sista jag vill säga är att hellre mindre vänner än hundratals vänner, för man vet aldrig vam som kommer backstabba dig senare

Peace out!

Förstår att många inte kommer orka läsa allt jag har skrivit, men de som har läst allt, jag tackar er för att ha tid över för min historia. Respekt 😀