Rasism

När jag var yngre trodde jag att Sverige är den säkraste platsen man kan befinna sig i, alla människor är trevliga, respektfulla, ingen hat, liksom alla människor är lika värda, ingen är mindre värd oavsett hudfärgen, vilken bakgrund man har och så vidare.

Nu när jag blev äldre insåg jag hur hemsk världen är. All rasism och hat människor bär i sig. Att inte våga gå ut, utan att tänka på rasister som kan komma när som helst och göra mig illa.

En del människor är fortfarande blinda och ser inte hur världen blir sämre och sämre. Ser inte all rasism. Allt som sker. Öppna ögonen innan det blir försent.

Rasism existerar. Svarta blir kränkta för deras hudfärg, tjejer/kvinnor som bär slöja blir misshandlade i gatorna, invandrare får inte respekt från alla människor, en rasist går förbi slänger ett par respektlösa ord på en invandrare. Varför?

Förr i tiden när Sverige var extremt fattigt land. Välkomnade olika länder med öppen famn svenskarna. Nu är det vår tur, ni borde också välkomna oss med öppen famn när det är krig i våra hemländer, som vi någon gång i tiden välkomnade er.

Varför människor med invandrarefternamn inte få jobb?

Jag är en tjej i 16 års åldern. Jag har alltid haft stora drömmar men svårt att uppfyllas. Att bli skådespelare, börja dans, simning, polis eller frisör. Men det är svårt när man bör slöja att uppfylla sina drömmar. Hur många kända skådespelare med slöja finns det? Hur många tjejer som bär slöja dansar i kända föreningar? Hur många tjejer som bär slöja har tillgång till att simma fritt var som helst? Hur många poliser med slöja finns det i Sverige? Hur många tjejer som bär slöja blir anställda i kända salonger?