Malmö, En Blandad Plats

Min syn på Malmö

Jag har tyvärr en relativt dyster syn på Malmö, Mestadels för att jag kommer ifrån Stockholm egentligen. Men också till stor del för att sedan jag flyttade hit så har jag blivit rånad två gånger och livshotad vid ett flertal tillfällen och därför så anser jag att vi i Malmö har ett väldigt stort problem med kriminalitet och migration.

Jag har i mitt första stycke fokuserat mest på dem negativa delarna utav Malmö, Och det är klart att det finns positiva saker med Malmö också som t ex att man i Malmö har nära till allt som t ex mataffärer, Stan och diverse Köpcentrum. Men alla dessa fördelar finns i min mening i vilken storstad som helst.

Jag har ändå gått både grundskola och gymnasie här i Malmö och tycker inte att det har varit särskilt jobbigt med själva skolbiten. I Malmö så cyklar jag överallt och jag tycker att det är väldigt positivt att det finns cykelvägar överallt. Det är bra för miljön, Kroppenshälsa och för din personliga ekonomi med tanke på att du inte behöver betala ett dyrt busskort eller i andra fall ha och köra bil.

Jag kommer ihåg att när jag var yngre så fanns det alltid massvis med lekplatser att leka på och det älskar jag med Malmö att det finns lekplatser som barn kan få leka på, och inte som i andra städer där man bara har en massa parker med bänkar och så vidare.

När jag funderar och jämför Malmö med andra städer i Sverige så föredrar jag ändå Malmö för att här har jag allt som jag någonsin kommer att behöva ha t ex : Vänner, Musiken, Alla festställen, Nära till Danmark, Mycket kultur arv, Museum, Ja listan kan fortsätta i all evighet. Så trots alla hemskheter som händer här i Malmö och alla negativa saker som händer här i Malmö så väger ändå fördelarna mer.

Malmö är även en väldigt stor Musikstad, här finns väldigt många ställen där väldigt många band spelar hela tiden. Jag spelar själv i ett band och vi har spelat båda stora och små konserter men det är just det att man lätt kan fixa en konsert i Malmö oavsett om du är känd eller inte, Och därför älskar jag t ex att gå ut på fredag och lördagskvällar och lyssna på olika lokala Malmöband och visa min support för dem och dem gör samma sak för mig när mitt band spelar på kanske samma ställe några veckor senare. Det är en extremt stor fördel med att vara tonåring och bo i Malmö.