Malmö

För mig betyder Malmö väldigt mycket eftersom att det är staden där jag är född och uppväxt. Som det ser ut just nu hade jag inte kunnat bosätta mig i någon annan stad för att det är här jag känner mig hemma. Några små bra saker är att man nästan har nära till allt i Malmö beroende på var man bor. Där jag bor just nu (Nydala) har jag cirka en minut ifrån affärer, gym, spelbutiker, gatukök, fotbollsplan, bussen och cirka en kvart ifrån både skolan och köpcenter och lite andra saker. Om jag hade bott någonstans utanför Malmö hade jag kanske inte haft turen att ha allting så pass nära mig.

Det som också är bra med Malmö är att det är nära att ta sig in till staden var man än bor. Det tar cirka 20 minuter för mig att promenera så man behöver egentligen ingen transport. Mina vardagar brukar bestå av nästan samma rutiner, att vakna upp och gå till skolan, komma hem äta och sedan gå och träna. Efter det blir det att kanske dra ut med vänner en runda eller hitta på någonting annat.

De jag älskar med Malmö är att jag alltid känner mig bekväm och hemma här, åker jag utanför Malmö så känns det lite konstigt eftersom att jag inte riktigt känner igen mig, och så har jag aldrig känt mig i Malmö. När jag väl är tillbaka i Malmö så känner man den friheten och bekvämligheten eftersom att var man än hamnar så kan man hela staden utantill. Därför vet jag att detta är den stad jag alltid kommer att bo i oavsett vad.

De som kan vara negativt i Malmö är att ibland är de brist på saker att göra. Sommaren är helt okej eftersom att man kan hitta på en massa saker som att bada, grilla, spela fotboll och mycket annat. Men vintern är däremot inte så bra eftersom att det alltid är dunderkallt här och de brukar inte finnas mycket att göra än att stå ute och frysa eller sitta hemma med vänner.

En annan negativ sak är att det händer rätt så mycket i Malmö så de har satt sitt rykte ute i Sverige. När jag har surfat runt på nätet och hittar lite statusar eller artiklar om Malmö så brukar staden inte beskrivas som en bra eller vänlig stad. Att saker inträffar här kan bero på som jag tidigare sa att det är brist på saker att göra. Ungdomar har inga sysselsättningar så det blir att bara vandra ute eller stå i trappor. Fritidsgården utesluter även ungdomar efter att de gått ut 9:an så där är ännu en sysselsättning borträknad. Det jag tycker är att regeringen borde engagera sig mera i ungdomarna i Malmö. Jag har själv varit där en gång så om man inte hittar någonting att göra, kanske en sport eller jobb/praktik, så kan det hända att man hamnar i fel umgänge och börjar tänka i fel banor. Med det så menar jag att man börjar att luta sig emot den kriminella världen. Regeringen har länge sett vad som händer, hur allt detta påverkar Sverige genom alla rykten som Malmö får. Jag tänker att det är regeringen som borde sätta in mer resurser för att hitta sysselsättningar till ungdomarna i Malmö. Utan deras hjälp kommer ingenting att förändras. Det är min berättelse om Malmö.