Limhamn

Jag älskar Malmö stad, det är här alla jag älskar bor, Malmö är en sjukt bra och fin stad! Vi har allt här. Det finns alla sorters människor här och det är det jag älskar mest! Malmö är och kommer alltid vara det jag kallar hem!

Limhamn anser att vara ett av de väldigt fina områdena i Malmö men stämmer det verkligen? Det är många gånger jag får höra att är du från Limhamn så är du automatiskt ett så kallat ”rikemansbarn”. Jag bor själv i Limhamn och har gjort det hela mitt liv, jag ser inte mig själv som ett ”rikemansbarn” inte alls. Jag bor i en lägenhet med min familj, tjänar mina egna pengar och får verkligen inte allt jag pekar på. Självklart finns det folk här med mer pengar men varför dra alla under en och samma kam? Alla dessa fördomar om alla har gjort Malmö till en sämre stad.

Limhamn har blivit allt mer ”otryggt” på senaste tiden, ett annat namn för Limhamn är ”lagret”, vad menas då med detta egentligen? Limhamn är väl området i Malmö där allt fler kriminella drar sig till på grund av att det är väldigt få poliser här, så mycket rån och grejer som har hänt här på senaste två åren har det aldrig varit innan. Allt fler ungdomar langar knark och röker på, jag har kompisar som inte vågar gå i Limhamn själva längre på grund av allt som händer. Jag har själv aldrig blivit utsatt för något så jag kan lugnt gå själv i Limhamn klockan ett på natten men i med att jag är uppväxt här så känns det fortfarande tryggt.

Limhamn är mitt hem och det kommer det alltid att vara, så många minnen jag har i detta området haha var jag en går kommer ett minne upp känns det som haha. Men trots detta så tror jag inte att jag kommer bo här när jag blir äldre, Limhamn är faktiskt rätt tråkigt, efter klockan elva finns det inte en människa ute på gatan. Jag älskar actions och jag älskar när det händer något nytt varje dag, jag älskar att leva lite ”farligt”, jag trivs bättre med folk från värnhem och lugnet tillexempel, det känns som dom är mer omtänksamma och så mycket roligare än folk här i Limhamn. Så Limhamn som område är mitt hem men folket som finns här känns inte som min familj, haha det låter konstigt men det är svårt att förklara känslan.