Fördomar bygger nya fördomar.

Jag är en kille på 17år. Jag har bott i Falsterbo i 4år nu, innan det så bodde jag på i Malmö.

Det är extrem skillnad på ungdomar i Malmö och i Falsterbo, jag vet av erfarenhet att det finns väldigt mycket fördomar mot Vellinge kommun och Falsterbo, bor man i Vellinge kommun så är man rasist, det är någon jag ofta får höra, men inget jag står för.

På samma sätt finns det fördomar mot Malmö och de så kallade ”dåliga områdena” (Rosengård, osv), ungdomarna i Vellinge kommun tycker att alla som bor i dessa områdena är kriminella och att det händer mycket skit där, dem tycker att ungdomarna inte har något vett i skallen.

Det är just här det krockar. Om någon från t.ex. Rosengård skulle gå fram till en någon från Falsterbo/Vellinge kommun och kalla hen för rasist o.s.v. och vilja bråka för det, då blir ungdomarna i Vellinge kommun upprörda och bygger upp fler fördomar om dessa områdena. På samma sätt om någon från Vellinge kommun skulle yttra sig om den tidigare berättade händelsen och t.ex. säga ”Alla de där jävla blattarna, de vill bara bråka” och någon från Rosengård hade hört detta, då hade de byggt upp ännu fler fördomar om Vellinge kommun.

Så det jag vill komma fram till är att fördomar bygger nya fördomar.