En Dröm

Jag har en dröm, en dröm som får mig att växa.

De två senaste åren har gått så fort, innan jag började ettan var mitt liv fullt av kaos och ångest som jag inte trodde skulle få ett slut. Jag trivdes inte med mig själv och hade känslan av att ingen tyckte om mig eller förstod sig på mig.

Så kom Malmö in i bilden, en stad som jag mest hört skit om och inte riktigt vågade sätta min fot i innan gymnasiet. Bor man i Bjärred ska man studera i Lund annars är man ju inget. I min mening var det tvärtom, jag är van gå tvärtemot strömmen.

Cybergymnasiet blev första anhalten och jag trivdes jätte bra. Vi var fyra stycken på teaterlinjen vilket gav mig rum att utvecklas och jag växte i självförtroende att våga stå på scenen. Malmö blev en frizon där jag helt plötsligt fick nya möjligheter. Kulturskolan och MAF gav mig vidare utbildning och helt plötsligt började jag känna att en dörr stod på glänt, att det kanske finns en liten möjlighet att jag kan ”lyckas”.

När tvåan närmade sig slängde jag mig ut i nästa äventyr, Nya Malmö Latin lät spännande tyckte jag och bytte dit. Och än en gång blev mina fördomar överbevisade, Heleneholm var tydligen tryggt?

Efter tre veckor hade jag varken blivit rånad eller knivhotad. Sen dess har jag älskat Malmö.

Teatern som jag brinner så mycket för finns i Malmö och varje gång en ny rep-period startar så vet jag att det kommer ge mig en bunt nya erfarenheter och öppna upp mitt sinne ännu mer.

Det är sjukt långt kvar innan jag kan kalla mig skådis men det känns som att det Malmö lyckats ge mig på två år har gett mig ett nytt liv och nya sätt att se världen på. Så jag antar att det finns hopp.

Det mest fantastiska är att Malmö är en stad som är så öppen, jag skäms inte längre över hur jag är. Min dröm att få livnära mig på teater driver mig framåt och Malmö hjälper mig att få träffa en massa underbara människor. Ångesten finns kvar och är en del av mig men kärleken staden ger gör att man vågar fortsätta trots motgångar.

Att våga få gå ”all in” i det man vill jobba med är viktigt om man vill lyckas och jag är glad över att Malmö ger så många den chansen på så många håll.